Vraag & Antwoord
Waarom kiezen voor een Droomritmecoach?

Tegenwoordig zijn er genoeg slaapcoaches te vinden. Is dat een probleem? Nee. Ik geloof dat er meerdere wegen naar Rome leiden. En dat het, zeker als het gaat om hulp voor je kindje, heel belangrijk is dat je de juiste persoon zoekt. Iemand die bij je past. Wat goed voelt en waarbij jij jezelf durft te zijn. Daarnaast moet de werkwijze je uiteraard ook aanspreken. Ik ben geschoold volgens de Droomritme Methode® en mag me daarom ook een officiële Droomritmecoach noemen. En in dit artikel leg ik je graag uit waarom ik voor meer dan 100 % achter deze methode sta.

Droomritme biedt een complete kijk op slaap

Slaap is zoveel meer dan je kindje op een bepaald moment op bed legen en hopen dat het in slaap valt. Ik kijk daarom naar het totale plaatje. Want er kunnen redenen zijn waarom het slapen gewoon nog niet kan. Of dat er iets in de weg zit. Een kindje wat veel last heeft van krampjes zal niet fijn kunnen slapen. Dit geldt ook voor kindjes met reflux. Door uitleg te geven en vooral ook te kijken naar wat er wel kan komt er rust en ruimte. En we gaan ervoor zorgen dat er geen oververmoeidheid komt om zo de vicieuze cirkel te doorbreken. Maar ook andere belangrijke factoren zoals hechting, ouderschapsstijlen en de ouder-kindrelatie wordt meegenomen in mijn advies. En uiteraard het slaap technische gedeelte wordt onder de loep genomen. Maar ook dit gaat verder dan je kindje op bepaalde tijden op bed leggen. Ook de (slaap)omgeving, slaaprituelen, associaties en de kwaliteit van slaap komen aan bod. Met andere woorden alles rondom slaap wordt in kaart gebracht en als het nodig is verbeterd.

Het is afgestemd op de leeftijd van je kindje

Weten wat je van elkaar kan en mag verwachten maakt een groot verschil om het slapen te laten slagen. Proberen iets te forceren waar jouw kindje nog niet toe in staat is of al lang ontgroeid is geeft frustratie. En niet alleen frustratie maar ook onzekerheid. Want het wil niet lukken. En dat heeft dan eerder te maken met onmogelijke verwachtingen dan dat er iets fout gaat. Door te kijken naar wat je kindje kan en wat realistisch is werken we op een natuurlijke manier aan slaap. We werken op die manier samen met het lichaam in plaats van tegen. En daardoor worden dingen ineens veel gemakkelijker.

We werken met kleine, haalbare stapjes

Succeservaringen zijn heel belangrijk. Ze motiveren namelijk. Ze geven rust en vooral ook vertrouwen. Allemaal ingrediënten die je nodig hebt om te groeien. Niemand wil aan een training, opdracht of uitdaging beginnen waarbij je zevenmijlslaarzen nodig hebt en de bergen of traptreden zo hoog zijn dat je de moed op voorhand al verliest. Daarom werk ik altijd met kleine en haalbare stappen. Ik kijk niet alleen naar wat het kindje ‘aan kan’ maar ook wat voor ouders behapbaar is. En is een stap toch te groot? Geen probleem. Dan schakelen we bij. Of even terug. Net wat nodig is. Dat staat namelijk centraal.

We werken op een liefdevolle en responsieve wijze aan slaap

Ik las pas een prachtige quote van Frank A. Clark:


“A baby is born with a need to be loved – and never outgrows it.”

Vrij vertaald; een kind heeft liefde nodig. Vanaf het begin. En de behoefte aan liefde gaat nooit weg. En dat herken ik zelf nog. Ook al ben ik inmiddels een volwassen vrouw, ik heb nog steeds de behoefte om me geliefd te voelen. Geborgen te voelen. Logisch dat een baby of een kind die behoefte dus nog vele malen meer heeft. De wereld is namelijk zo groot en overweldigend dat het heel fijn is om te weten dat er altijd een veilige haven is. Altijd iemand bij wie je terecht kan. Als je bang bent, verdrietig, boos of in de war. Iemand die je altijd in zijn/haar armen neemt. Knuffels en kusjes in overvloed. En dat is ook waar ik ouders in aanmoedig. Leer je kindje lezen. Leer te ontdekken welke behoefte je kindje heeft en speel in op die behoefte. Geef wat je kindje nodig heeft.

Wil jij graag weten wat ik voor je kan beteken?

Ben jij op zoek naar een slaapcoach die aansluit bij de wensen van jou en je kindje? Loop jij vast als het gaat om het slaapgedrag maar weet je niet hoe je het aan moet pakken. Ben je zelf nog zoekende in op welke manier jij je kindje kan ondersteunen? Neem dan vooral contact met mij op. Samen komen we er zeker weten uit.

Deel dit bericht
Zoeken
Navigeer