Over mij
One Two Dream
Slaapcoach voor baby's en peuters

Dit ben ik!

Als mama van twee kindjes heb ik mogen ervaren hoe groot de spagaat soms is waarin je je als ouder bevindt. Want het zijn nogal wat ballen die je hoog moet houden. En ik weet hoe fijn het is om dan hou vast te hebben. Een plan waar je gewoon voor kan gaan. Helaas zijn kinderen iets minder van het vast omlijnd plan (en groot gelijk hebben ze ). Ik heb aan de lijve mogen ervaren hoe frustrerend het is als je in je hoofd precies weet hoe je dag gaat verlopen maar door het mislukken van een slaapje de hele dag ineens overhoop gehaald lijkt te worden. Of hoe lang de dag lijkt te voelen als je na een miserabele nacht opstaat en naast je bed staat te wankelen van het slaaptekort.

Machteloos? Check! Frustratie? Check! Vermoeid? Check!

Ik weet ook hoe machteloos je je kan voelen als het niet lukt met slapen. Als je smekend aan het ledikantje of wiegje van je kindje zit. Of hij alsjeblieft gewoon wil gaan slapen. Omdat je weet dat je kindje het nodig heeft. Maar ook omdat jij het nodig hebt. Ik weet hoe erg je kan balen als je na 30 minuten (als je geluk hebt) alweer geluid hoort via de babyfoon en jezelf er op betrapt dat je denkt ‘niet nu al’ en je daar weer meteen schuldig over voelt. Ik weet hoe het voelt als je weer om 4 uur in de ochtend er uit moet en je afvraagt ‘Gaat dit nog ooit goed komen?’. Ik weet hoe je erbij zit op de bank, met je kindje naast je of op de grond, om 5 uur in de ochtend terwijl je verlangend denkt aan je bed. Ik weet hoe erg je baalt als je ‘s ochtends om half 6 de camping afvlucht met een baby in de buggy omdat die ALWEER te vroeg wakker was en niet meer wilde slapen. Of als je kindje alleen in slaap kan vallen met jouw vinger in zijn mond en je andere hand precies op een bepaalde manier op zijn buikje ligt. En dat je je afvraagt hoe je ooit je kindje naar de opvang moet brengen.

Het ligt in ieder geval niet aan jou of je kindje

Ik ken je frustratie en je pijn. En ik snap dat je baalt. Van jezelf. Dat het je niet lukt om je kindje ‘gewoon’ goed te laten slapen. En dat je misschien ook baalt van je kindje. Want waarom slaapt die nou niet ‘gewoon’ zoals alle andere kinderen dat doen. En dat je je afvraagt waar het mis gaat. Wat je fout doet. En misschien ook waarom je zo gestraft wordt. Ik kan je in ieder geval verklappen het ligt niet aan jou! En ook niet aan je kindje gelukkig.

Zelf hebben we na een voorbeeldige slaper bij ons 2e kindjes ook een slaapcoach ingeschakeld. Er ging een wereld voor me open. Wat was er veel informatie te vinden. Wat waren er veel trics, tips en handvatten. En wat was het fijn om te beseffen dat je niet alleen bent.

Slaap is alles

Van één ding was ik al overtuigd en heeft het inschakelen van de slaapcoach me alleen maar meer overtuigd; slaap is alles. Slaap is voor je kindje heel belangrijk omdat je kindje (letterlijk en figuurlijk) groeit in zijn slaap. Maar ook voor ouders is slaap alles. Het geeft je namelijk tijd en ruimte om op te laden. Om even adem te halen. Om vertrouwen te krijgen en weer vol goede moed door te gaan. 

Ik help je graag

En zo is het idee voor One Two Dream ontstaan. Ik wilde andere ouders ook helpen. Ik wil meedenken, tips geven, advies geven. Samen op zoek naar de juiste aanpak voor jou en je kindje om er voor te zorgen dat er weer rust komt in huis. Dat er goed geslapen wordt en dat er een blij, ontspannen en uitgerust kindje is wat alle energie heeft om zich te ontwikkelen. En dat je als ouder handvatten hebt om een eventuele mindere dag wat betreft slaap op te vangen.

Ik sta voor je klaar

Ik heb me inmiddels laten omscholen tot officiële slaapcoach. Een uitgebreide opleiding met meerdere tussentijdse toetsen en diverse eindcases met echte gezinnen en dus echte problemen. En nu ben ik klaar om jou te helpen.

Samen ontdekken we wat jullie nodig hebben

Want samen weet ik zeker dat we je kindje en jou de juiste basis kunnen geven. Een fijne slaapbasis die past bij je kindje en bij jou. En vanuit daar ontstaat er rust. En komt er ruimte en lucht. En vanuit daar kun je weer gaan genieten van je kindje. En voel je ook weer de ruimte voor jezelf. En daar help ik je heel graag bij.

Navigeer